Přeskočit na obsah
AŠJ ČR
Asociace školních jídelen České republiky z. s.
AŠJ ČRAŠJ ČR
  • ÚVOD
  • Přehled akcí
    • Plánované akce
    • Kalendář akcí
    • Proběhlé akce
  • O nás
    • Dokumenty AŠJ ČR
      • Stanovy AŠJ ČR
      • Legislativa
      • Vyhlášky
        • Předpis č. 107/2005 Sb.
        • Předpis č. 563/2004 Sb.
        • Předpis č. 561/2004 Sb.
    • Spolupracujeme s
      • Státní zdravotní ústav
      • Časopis Moderní jídelna
      • Sdružení jihočeských celiaků
      • BONNO GASTRO SERVIS
  • Naše činnost
    • Školení pro pracovníky ŠJ v oblasti hygieny potravin
    • Den mezinárodní kuchyně
    • Krajská centra sdílení dobré praxe
    • Aktualitynejen z Asociace
  • Fotogalerie
  • Recepty
  • Členství
    • AŠJ ČR – Registrace člena
    • Podmínky
  • Kontakty
Hledat:
 0

Zobrazit košíkPotvrzení objednávky

  • V košíku nejsou žádné produkty.

Mezisoučet: 0 Kč

Zobrazit košíkPotvrzení objednávky

  • ÚVOD
  • Přehled akcí
    • Plánované akce
    • Kalendář akcí
    • Proběhlé akce
  • O nás
    • Dokumenty AŠJ ČR
      • Stanovy AŠJ ČR
      • Legislativa
      • Vyhlášky
        • Předpis č. 107/2005 Sb.
        • Předpis č. 563/2004 Sb.
        • Předpis č. 561/2004 Sb.
    • Spolupracujeme s
      • Státní zdravotní ústav
      • Časopis Moderní jídelna
      • Sdružení jihočeských celiaků
      • BONNO GASTRO SERVIS
  • Naše činnost
    • Školení pro pracovníky ŠJ v oblasti hygieny potravin
    • Den mezinárodní kuchyně
    • Krajská centra sdílení dobré praxe
    • Aktualitynejen z Asociace
  • Fotogalerie
  • Recepty
  • Členství
    • AŠJ ČR – Registrace člena
    • Podmínky
  • Kontakty

Další zastávka Dne mexické kuchyně ve Slatiňanech

AktuálněVložil webmaster7. 12. 2018Vložte komentář

V pořadí třetí zastavení v rámci Dne mexické kuchyně bylo na Základní škole Slatiňany. Tato škola byla letos do projektu Dne mezinárodní kuchyně zařazena poprvé a rozhodně to stálo za to! Pan ředitel Mgr. Ivo Mandys se svými kolegy a dětmi připravili ve škole krásný program.

Profesionální přístup studentů SŠSS Karlovy Vary nastavil laťku vysoko

AktuálněVložil Martin Křivka3. 12. 2018Vložte komentář

Další projektový Den mexické kuchyně se uskutečnil na Střední škole stravování a služeb v Karlových Varech. I druhého projektového Dne mexické kuchyně se i přes velmi nabitý program zúčastnila i velvyslankyně mexického království J. E. Rosaura Leonora Rueda Gutiérrez, za což jí patří náš velký dík.

Krásný Den mexické kuchyně v historické Kroměříži

AktuálněVložil webmaster13. 11. 2018Vložte komentář

Úvodní projektový Den mexické kuchyně se uskutečnil na Střední škole – Centrum odborné přípravy technické v Kroměříži. Město Kroměříž je i přes svou velikost okresního města centrem vzdělávání.

Den mexické kuchyně – video z úvodního workshopu

AktuálněVložil Martin Křivka12. 11. 2018Vložte komentář

Připomeňte si jak to probíhalo na úvodním workshopu v MAKRO Akademii konaném dne 4. 10. 2018 v Praze v rámci projektu Den mezinárodní kuchyně v českých školních jídelnách.

Den mexické kuchyně v Makroakademii

AktuálněVložil webmaster4. 10. 20181 komentář

Tacos de Tinga byly naprosto vynikající a děti z nich budou stejně nadšené jako z mexické kultury. Na konci našeho dnešního programu proběhla velká děkovačka všem, kteří se na přípravě projektu podíleli. A přesto mám pocit, že jsme na někoho zapomněli.

FAZOLE – FRIJOLES

Den mexické kuchyněVložil webmaster4. 10. 2018Vložte komentář

Fazole přebereme, omyjeme a přes noc necháme namočené. Ve větším hrnci vaříme fazole s cibulí (100 g), česnekem a bylinkami přibližně 3 hodiny. Neustále kontrolujeme množství vody a v případě potřeby dolijeme horkou vodu.

GUACAMOLE

Den mexické kuchyněVložil webmaster4. 10. 2018Vložte komentář

Avokáda rozpůlíme, vyjmeme pecku, oloupeme a vložíme do mísy. Rajčata a cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Koriandr nasekáme najemno.

ČOKOLÁDOVÝ TAMAL – TAMAL DE CHOCOLATE

Den mexické kuchyněVložil webmaster4. 10. 2018Vložte komentář

Vyšleháme tuk s práškem do pečiva na vysokou rychlost po dobu přibližně 5 minut. V jiné nádobě smícháme mouku s vodou, až nám vznikne jednotné těsto. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.

TACOS S KUŘECÍ TINGOU, FAZOLEMI A GUACAMOLE

Den mexické kuchyněVložil webmaster4. 10. 2018Vložte komentář

JAK SI PŘIPRAVIT TACO? Kukuřičné tortilly ohřejeme z obou stran na suché pánvi.Tortila musí zůstat vláčná, měkká a ohebná. Tortillu položíme na talíř a naplníme ji dle chuti vařenými nebo smaženými fazolemi, kuřecí tingou a guacamole. Správná konzumace tacos: tortillu přehneme napůl a jíme rukama.

12
Akce v krajích
Bezlepkové (1) Den mexické kuchyně (12) Den mezinárodní kuchyně (27) Den norské kuchyně (17) Den thajské kuchyně (5) Den španělské kuchyně (11) Dezert (7) Hlavní chod (6) Konference (4) Krajská centra sdílení dobré praxe (3) Legislativa (3) Média (1) Polévka (25) Polévka je grunt (19) Projekty (9) S chutí do světa výživy (13) Vzdělávácí seminář (31) Vánoce (8) Školení (2)
Nadcházející akce
Nebyla nalezena žádná událost!
Kontakty
Adresa:
Asociace školních jídelne ČR, z. s.
Husova 523/30
370 05 České Budějovice

IČO: 22768084
Mail: kancelar@asjcr.cz
Telefon: +420 385 310 257
Problém se systémem?

Problém se systémem?

Kontaktujte našeho webmastera.

reCAPTCHA

Najdete nás na:

Facebook page opens in new windowYouTube page opens in new windowMail page opens in new windowWebová stránka page opens in new window
AŠJ ČR
Asociace školních jídelen České republiky
  • Přihlásit se
Přihlášení

Copyright © AŠJČR 2014

Přejít nahoru