Porcí 10 porcí
Cynthia Martinez
JAK SI PŘIPRAVIT TACO? Kukuřičné tortilly ohřejeme z obou stran na suché pánvi.Tortila musí zůstat vláčná, měkká a ohebná. Tortillu položíme na talíř a naplníme ji dle chuti vařenými nebo smaženými fazolemi, kuřecí tingou a guacamole. Správná konzumace tacos: tortillu přehneme napůl a jíme rukama.
Suroviny
Postup
Kuřecí prsa omyjeme a spolu se 100 g cibule (rozkrojené na polovinu), česnekem a solí vložíme do hrnce a zalijeme 2 000 ml vody.
Vaříme na středním ohni a v průběhu vaření odstraňujeme vzniklou pěnu.
Když je maso měkké, necháme ho vychladnout a poté natrháme na dlouhá tenká vlákna.
V hrnci přivedeme k varu celá rajčata, cibuli (130 g) a česnek (30 g).
Zeleninu rozmixujeme s 2 000 ml vody, ve které jsme ji předtím spařili. Tuto rajčatovou směs uchováme stranou.
Zbylou cibuli (270 g) nakrájíme na tenké proužky.
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli nakrájenou na proužky a necháme zesklovatět. Poté přidáme rozmixovanou rajčatovou směs a povaříme bez pokličky na silném ohni po dobu přibližně 5 minut. Nakonec přidáme trhané kuřecí maso.
Přidáme bobkový list, zakryjeme pokličkou a vaříme 5 – 10 minut na mírném ohni. Nakonec dochutíme.
Poznámky
DULEŽITÉ! Na přípravu tohoto pokrmu je třeba koupit 10 kukuřičných tortil.