Porcí 20 porcí
Cynthia Martinez
Suroviny
Postup
Vyšleháme tuk s práškem do pečiva na vysokou rychlost po dobu přibližně 5 minut.
V jiné nádobě smícháme mouku s vodou, až nám vznikne jednotné těsto.
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.
Do těsta z bodu 2 přidáme cukr, rozinky, nasekané ořechy a rozpuštěnou čokoládu.
Obě směsi spojíme a vytvoříme těsto.
Vzniklé těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.
Dáme péct na 1 hodinu na program RATIONAL, pára 100 % , vlhkost 95 %.(Pro vaření doma potřebujeme navíc: Kukuřičné listy/ papír na pečení, potravinová folie, nebo alobal 16x16 cm. Tři lžíce těsta položíme na pečící papír a rovnoměrně rozetřeme. Přehneme kraje papíru směrem ke středu a těsto tak zabalíme. Tak vytvoříme jednotlivé tamales, které dáme do napařovacího hrnce a po dobu jedné hodiny vaříme v páře. Poté uvařené tamales vybalíme z pečícího papíru.)
Necháme vychladnout.
Ovocné pyré: Rozmixujeme ovoce (jahody, maliny, borůvky, ostružiny apod., dle chuti a sezónní nabídky) s cukrem a vodou. Poté v kastrůlku na mírném ohni přivedeme k varu. Odstavíme a necháme vychladnout.