Školní stravování v době inflace – to je téma rozhovoru na Českém rozhlase Radiožurnál s výkonným ředitelem Karlem Jahodou.

Poslouchejte zde.

Výkonný ředitel AŠJČR Karel Jahoda byl hostem diskusního pořadu Káva o čtvrté v Českém rozhlase Dvojka.

Záznam si pusťte zde.

Jakým způsobem zajistit, aby jídlo ve škole dostaly skutečně všechny děti, aby bylo kvalitní a jak dostat produkty od českých farmářů do školních jídelen. Taková byla některá z hlavních témat kulatého stolu, který dnes pořádala obecně prospěšná společnost WOMEN FOR WOMEN (W4W), a to v rámci projektu Obědy pro děti realizovaného s podporou MŠMT.

Pozvání k diskusi přijal i prezident Asociace školních jídelen České republiky Michal Malát.

Celý článek najdete zde.

 

Zvládli jsme to! Tímto zvoláním bychom mohli zhodnotit a zároveň shrnout Španělský den neboli Den mezinárodní kuchyně v českých jídelnách, který se minulou středu konal na naší škole.
31. 1. 2018 nebyl na naší škole pouze dnem, kdy se rozdává pololetní vysvědčení, byl to také den plný vzácných návštěv, neobyčejných vystoupení žáků v barvách a rytmu Španělska a v neposlední řadě také kulinářských objevů.
Celý článek najdete zde

Co se vám vybaví, když se řekne školní jídelna? Jaká byla a je nabídka jídel ve školách? Má tendenci být zdravá, chutná a neokoukaná? Drží se tradičních místních receptů nebo se nebojí zavítat na návštěvu za hranice našich českých chutí? Prostřednictvím projektu Asociace školních jídelen ČR (AŠJČR) se o mezinárodní zpestření pokusila Základní škola Pastviny v Brně, která tento gastronomický experiment propojila s celodenní tematickou výukou na celé škole.
Celý článek zde
2. 8. 2019 Hana Koblihová

Praha, 27. dubna 2017 – Ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová dnes v Brně podpořila Den norské kuchyně. Akci pořádá Asociace školních jídelen pod záštitou předsedy vlády, ministryně školství, ministra zdravotnictví a senátora Parlamentu ČR s podporou velvyslankyně Norska v České republice.
Celý článek najdete zde.