Minestrone
Emanuele Ridi
20 minČas na přípravu
30 minDoba vaření
50 minPříprava celkem
Suroviny
Ingredience na 10 porcí
Olivový olej - 1dcl
Mrkev - 200g
Petržel - 150g
Celer - 150g
Pórek - 150g
Brambory - 300g
Kapusta - ¼
Fazole sušené - 100g
Dýně - 150g
Cibule bílá - 200g
Cibule červená - 100g
Sůl - 15g
Postup
1. Do hrnce nalijeme olivový olej, poté přidáme kořenovou zeleninu a orestujeme.
2. Po pěti minutách restování přidáme brambory, cibuli a po dalších třech minutách přidáme cuketu, kapustu, pórek, dýni (vše nakrájené na kostky) a zalijeme zeleninovým vývarem. Povaříme přibližně 20 minut.
3. Přidáme uvařené fazole a sůl dle potřeby.
4. ¼ polévky přepasírujeme a vrátíme zpět, tím polévku zahustíme.
5. Servírujeme do hlubokých talířů nebo misek.
7.8.1.2
55
Recept Asociace školních jídelen České republiky