Jasmínovou rýži, propláchnutou ve vlažné vodě, nasypeme do gastronádoby, zalijeme studenou vodou, osolíme, přikryjeme poklicí. Nastavíme program pára na konvektomatu, teplota 100 ̊C a čas 45 minut (lze připravit i v troubě).
40 minČas na přípravu
1 hr, 10 Doba vaření
1 hr, 50 Příprava celkem
Suroviny
Postup
Příprava rýže:
Jasmínovou rýži, propláchnutou ve vlažné vodě, nasypeme do gastronádoby, zalijeme studenou vodou, osolíme, přikryjeme poklicí.
Nastavíme program pára na konvektomatu, teplota 100 ̊C a čas 45 minut (lze připravit i v troubě).
Po vypršení času, necháme rýži ještě 10 minut tzv. dojít.
Následně nádobu odklopíme, dvouzubou vidličkou propáříme a necháme vychladit.
Příprava masa:
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky cca 1,5 cm velké, které naložíme do sójové omáčky.
Příprava zeleniny:
Očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky o velikosti 5 mm, cibulovou nať na plátky a brokolici rozebereme na růžičky, česnek nasekáme nadrobno.
Zeleninu budeme připravovat postupně po menších dávkách.
Na rozpálenou pánev vložíme větší část oleje a přidáme kuřecí maso (teplota pánve je vysoká, maso se restuje, nepouští šťávu!) a orestujeme ho.
Poté přidáme cibuli a orestujeme ji doměkka.
Přidáme česnek, který zpěníme a vše ochutíme solí.
Hned nato přidáme zeleninu a vychlazenou rozdrobenou rýži.
Vše za stálého míchání řádně orestujeme.
Jakmile je rýže dostatečně prohřátá, zastříkneme ji rybí a sójovou omáčkou, lehce prohodíme (promícháme) a na poslední chvíli vmícháme nakrájenou omeletu připravenou z pasterovaných vajec a nakrájenou cibulovou nať.
Příprava omelety:
Pasterované bílky a žloutky smícháme, osolíme a připravíme z nich omelety, které krájíme na nudličky cca 5 cm dlouhé a 5 mm široké.
Poznámky
Alergeny 3, 4, 6