MENU
Tom Ťiud Mu Sab Tofu ( 4 porce )
ต้มจืดหมูสับเต้าหู้
(Vepřový vývar se zeleninou a tofu)
Ingredience (suroviny):
-Vepřové kosti na polévku 400 ml
-Skleněné nudle 40 g
-Vepřová panenka 120 g
-Čínské zelí 120 g
-Černé houby 20g
-Sůl 1 čajová lžička
-Cukr krystal 1 rovná čajová lžička
-Sójová omáčka světlá 4 polévkové lžíce
-Řapíkatý celer 20g
-Koriandr čerstvý 10g
-Koriandrový kořen
-Jarní cibulka 1 menší stonek (cca 20g)
-Cibule bílá 1 ks
-Mrkev 50g
-Ředkev bílá ¼ ks (cca 100g)
-Tofu 80g
-Česnek 30g
-Pepř černý mletý (málo)
Příprava:
-Založíme vývar (ve kterém jsou: ředkev bílá, cibule bílá a koriandrový kořen)
-Vepřovou panenku nasekáme na jemno, mírně osolímel,přidáme pepř a uděláme z ní knedlíčky
-Skleněné nudle namočíme do vlažné vody na 20 min., a střiháme je na kratší kusy
– Mrkev nakrájíme na menší kostičky
-Jarní cibulku nakrájíme najemno
-Čínské zelí nakrájíme na menší kostičky
-Koriandr nasekáme na hrubo
-Tofu nakrájíme na menší kostičky
-Celer nakrájíme na hrubo
-Česnek oloupeme, utlučeme v hmoždíři na drobno a následně smažíme do zlatova
-Černé houby namočíme do velmi teplé anebo vařící vody na 30 minut a následně nasekáme na menší kousky
Příprava :
Nabereme vývar do rendlíku a přivedeme ho do varu. Záhy přidáme sůl, cukr a sójovou omáčku. Okamžitě přidáme mrkvové kostičky, černé houby, čínské zelí a připravené vepř. knedlíčky. povaříme na 5 minut. Ochutnáme to. Následně přidáme kostičky tofu, skleněné nudle, jarní cibulku a koriandr. Polévku nabereme do misky a do ní vsypeme smažený česnek popř.pepř.
Kai Phad Phak ( 4 porce )
ไก่ผัดผัก
(Restované kuřecí nudličky s čerstvou zeleninou)
Ingredience (suroviny):
– Kuřecí prsa 520 g
– Brokolice čerstvá 1 ks (cca 0.5 g)
– Sušené černé houby 40g
– Cibule bílá 1 velká
– Olej rostlinný 100 ml
– Sůl, půlka čajové lžičky
– Cukr krystal 2 rovné čajové lžičky
– Mrkev 1 ks velká
– Česnek 4 stroužky
– Cuketa 1 ks menší
– Bambusové výhonky 50 g (plátkové)
– Žampióny 4 ks větší
– Sójová omáčka světlá 4 polévkové lžíce
– Ústřicová omáčka (2 polévkové lžíce)
– Jarní cibulka 1 svazek (cca 100g)
– Kypřící prášek 6 g
– Kuřecí vývar 100 ml
– Feferonky (dle potřeby)
Příprava:-Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na tenčí nudličky. Naložíme je do kypřícího prášku a oleje na hodinu. Pak je buď opláchneme studenou vodou nebo blanžírujeme ve vroucí vodě na 3 minuty.
-Brokolice nakrájíme na „růžičky“
-Černé houby po namočení ve vroucí vodě (na 30 minut) trháme nebo nakrájíme na větší kousky
-Bílou cibuli nakrájíme na menší měsíčky (plátky)
-Mrkev nakrájíme na špalíčky (jehlan)
-Cuketu nakrájíme jako mrkev
-Jarní cibulku nakrájíme na menší dlouhé nudličky
-Žampióny nakrájíme na menší čtvrtky
-Feferonky nakrájíme na šikmo
-Česnek tlučeme najemno v hmoždíři anebo nasekáme
Pro rychlejší uvaření tohoto pokrmu můžeme takto připravenou veškerou zeleninu předem blanžírovat!
Příprava : V pánvi wok rozehřejeme olej na velmi prudkém ohni, přidáme česnek. Záhy přidáme kuřecí nudličky. Orestujeme s přidáváním vývaru, aby byly dobře vařené. Přidáme sůl, cukr, sójovou omáčku a ústřicovou omáčku a s přidáváním vývaru rozmícháme. Ochutnáme to. Je-li ta chuť již chtěná, přidáme tu veškerou zeleninovou směs. Rychle restujeme a můžeme servírovat například s dušenou jasmínovou rýží.
Saku Polamái – dezert ( 4 porce )
สาคูผลไม้
(Kuličky tapioky s čerstvým ovocem na kokosovém sladkém nálevu)
Ingredience (suroviny):
– Kuličky tapioky 30 g
– Míchaná asijská ovoce 250 g (vodní meloun, žlutý nebo cantalubový anebo medový meloun, banán, pomeranče, mango a litči nebo rambutan)
– Kokosové mléko 250 ml
– Voda 50 ml
– Sůl malinkatá špička čajové lžičky
– Cukr krystal 8 rovných polévkových lžic
– Citronová šťáva (z 1/2 citronu menšího)
– Sezam bílý opražený 2 g
– Mátový list 4x
Příprava:
– Kuličky tapioky vaříme ve vroucí vodě asi na 6 minut a opláchneme velmi studenou vodou
– Ovoce nakrájíme na menší kostičky
– V rendlíku vaříme vodu s cukrem, solí, citronovou šťávou a kokosovým mlékem. Necháme vystydnout a výsledkem je sladké kokosové mléko
– Sezam opražíme na sucho do zlatova
– Připravenou směs ovoce rozmícháme v sladkém kokosovém mléku s kuličkami tapioky.
– Před podáváním do takto “sladké studené polévky” sypeme sezam. Ozdobíme mátovým listem a podáváme.