Den španělské kuchyně – příprava
Příprava na Den španělské kuchyně ve školních jídelnách proběhla v komorním duchu. Tedy na poměry Makroakademie a ve vztahu k postupně rostoucímu počtu účastníků na Dnech mezinárodní kuchyně ve školních jídelnách, které Asociace školních jídelen České republiky pořádá.
Ve spolupráci se španělským kuchařem žijícím v Česku bylo připraveno jednoduché tříchodové menu, které splňuje všechna kriteria, které má správné školní menu splňovat. Kuchař Enrique García Tejada je opravdový sympaťák. Vaření v prostředí a s technologiemi školní jídelny je pro něj neznámou. Za pomoci odborníků z Makroakademie se však se situací vypořádal a připravil chutné menu, které bude na prezentaci Dne španělské kuchyně ochutnávat i sám španělský velvyslanec J.E. p. Pedro CALVO-SOTELO IBAŇEZ-MARTIN.
Tříchodové španělské menu, které bylo schváleno Státním zdravotním ústavem se skládá z tradiční španělské studené polévky Gazpacho, hlavního chodu – Valencijské paelly (v našem případě z králičích stehen) a jako dezert budou podávány plátky pomeranče na medu s olivovým olejem.
Děti se mají rozhodně na co těšit. Test proběhl na jedničku.