Na oleji orestujeme dosklovata nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný česnek, tymián, pórek a opět krátce orestujeme. Ochutíme solí a zalijeme zeleninovým vývarem. Přidáme očištěný květák a vaříme doměkka. Nakonec zjemníme smetanou, máslem a celou polévku dohladka rozmixujeme na pyré.
20 minČas na přípravu
20 minDoba vaření
40 minPříprava celkem
Suroviny
Postup
Na oleji orestujeme dosklovata nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný česnek, tymián, pórek a opět krátce orestujeme.
Ochutíme solí a zalijeme zeleninovým vývarem.
Přidáme očištěný květák a vaříme doměkka.
Nakonec zjemníme smetanou, máslem a celou polévku dohladka rozmixujeme na pyré.
Příprava vložky:
Na vymazaném plechu (nebo na pečicím papíru) opečeme dozlatova růžičky květáku, kterými při servírování polévku doplníme (nebo je rovnou vmícháme do polévky).