Bílé fazole namočíme přes noc (nebo na cca 3 hodiny). Slijeme vodu, ve které byly namočené a poté uvaříme v čerstvé vodě na skus. Očištěnou, omytou zeleninu a brambory nakrájíme na kostičky a vše orestujeme na olivovém oleji. Zalijeme vývarem, přidáme loupaná rajčata, uvařené fazole, ochutíme solí a krátce povaříme.
20 minČas na přípravu
40 minDoba vaření
1 hrPříprava celkem
Suroviny
Postup
Bílé fazole namočíme přes noc (nebo na cca 3 hodiny). Slijeme vodu, ve které byly namočené a poté uvaříme v čerstvé vodě na skus.
Očištěnou, omytou zeleninu a brambory nakrájíme na kostičky a vše orestujeme na olivovém oleji. Zalijeme vývarem, přidáme loupaná rajčata, uvařené fazole, ochutíme solí a krátce povaříme.
Příprava bazalkového pesta:
Otrhané lístky čerstvé bazalky umixujeme společně s extra panenským olivovým olejem, česnekem a solí do hladké konzistence.
Horkou polévku zdobíme kapkami bazalkového pesta (pro snadnější manipulaci doporučujeme pesto přelít do servírovací láhve).
Olivový olej v receptuře lze nahradit olejem řepkovým.
Poznámky
Alergeny 9