Porcí 10 porcí
Tom Ťiud Mu Sab Tofu ต้มจืดหมูสับเต้าหู้ (Vepřový vývar se zeleninou a tofu, 4 porce)
20 minČas na přípravu
1 hr, 40 Doba vaření
2 hrPříprava celkem
Suroviny
Postup
Založíme vývar (ve kterém jsou: ředkev bílá, cibule bílá a koriandrový kořen)
Vepřovou panenku nasekáme na jemno, mírně osolímel,přidáme pepř a uděláme z ní knedlíčky
Skleněné nudle namočíme do vlažné vody na 20 min., a střiháme je na kratší kusy
Mrkev nakrájíme na menší kostičky
Jarní cibulku nakrájíme najemno
Čínské zelí nakrájíme na menší kostičky
Koriandr nasekáme na hrubo
Tofu nakrájíme na menší kostičky
Celer nakrájíme na hrubo
Česnek oloupeme, utlučeme v hmoždíři na drobno a následně smažíme do zlatova
Černé houby namočíme do velmi teplé anebo vařící vody na 30 minut a následně nasekáme na menší kousky
Nabereme vývar do rendlíku a přivedeme ho do varu.
Záhy přidáme sůl, cukr a sójovou omáčku.
Okamžitě přidáme mrkvové kostičky, černé houby, čínské zelí a připravené vepř. knedlíčky.
Povaříme na 5 minut. Ochutnáme a případně dochutíme.
Následně přidáme kostičky tofu, skleněné nudle, jarní cibulku a koriandr.
Polévku nabereme do misky a do ní vsypeme smažený česnek popř.pepř.
Poznámky
Součást thajského tříchodového menu