Originální thajská receptura

MENU Tom Ťiud Mu Sab Tofu   ( 4 porce ) ต้มจืดหมูสับเต้าหู้ (Vepřový vývar se zeleninou a tofu) Ingredience (suroviny): -Vepřové kosti na polévku  400 ml -Skleněné nudle 40 g -Vepřová panenka 120 g -Čínské zelí 120 g -Černé houby 20g -Sůl 1 čajová lžička -Cukr krystal 1 rovná čajová lžička -Sójová omáčka světlá 4 polévkové lžíce…

Poděkování účastníkům workshopu

jménem Asociace školních jídelen ČR, bych Vám tímto rád poděkoval za Vaši účast a úsilí, které jste vynaložili během našeho společného workshopu. Věřím, že tato událost pro Vás byla zajímavá a přínosná. Budeme vděční, pokud se s námi podělíte o Vaše dojmy či připomínky.

Den thajské kuchyně v českých školních jídelnách

Celý projekt je rozdělen do dvou hlavních částí:
1/ ukázka a praktická výuka přípravy thajského menu, vhodného pro české ŠJ
Datum: 21. března 2016 / místo konání: Praha – Makro Akademie)
2/ vlastní příprava thajského menu v participujících školních jídelnách pro jejich školní děti
Datum bude upřesněno.

Stravujeme se společně

Cíl pilotního projektu: zajištění bezlepkové stravy v MŠ a ZŠ zřizovaných statutárním městem České Budějovice nákupem u jiného subjektu na období říjen 2013 – leden 2014 Realizátor projektu: odbor školství, mládeže a tělovýchovy ve spolupráci se Sdružením jihočeských celiaků,o.s., vybrané českobudějovické základní a mateřské školy Důvody vedoucí k projektu: Školní stravování je legislativně upraveno v zákoně č.561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším…

Porovnání systému školního stravování Česká republika – Německo

Morbi sed neque a dui aliquam scelerisque nec a mauris. Praesent vel fringilla nibh. Vivamus convallis arcu turpis, non gravida tortor blandit nec. Maecenas viverra lorem id varius egestas. Pellentesque vel venenatis sem, non condimentum nibh. Donec eu eros ac augue rutrum lacinia vitae nec tortor. Cras at velit sed purus sagittis faucibus nec nec dui. Donec id ligula ut leo faucibus aliquam ac vulputate nisi. Duis nisl diam, placerat tempus dapibus vitae, condimentum eget metus. Morbi diam sem, pharetra eget imperdiet eget, consequat vitae neque. Vivamus quam augue, tristique vulputate nibh sit amet, aliquet feugiat nisl. Maecenas ut commodo leo.