Ve dnech 10.2. – 11.2. 2014 se uskutečnily semináře dietního stravování a manažerského minima pro vedoucí a ekonomické pracovníky školních jídelen v Českých Budějovicích. V rámci přípravy dietního stravování proběhla exkurze do ZŠ v Týně nad Vltavou na Malé Straně, kde již mají mnohaleté zkušenosti. Kolektiv školní jídelny v čele s paní vedoucí Alenou Švecovou nás mile překvapil svým přístupem a podělili se s námi o zkušenosti, použitelné v ostatních provozech školního stravování. Hovořilo se o surovinách, pracovních postupech i důležitosti vstřícného přístupu rodičů při komunikaci se školní jídelnou. Měli jsme možnost ochutnávky dietních pokrmů a z reakcí zúčastněných a prázdných talířků bylo zřejmé, že kolektiv školní jídelny to umí dobře.
Navazující školení o dietním stravování splnilo očekávání a vedoucí školních jídelen základních škol z Českých Budějovic mohli přemýšlet, jak změny, které budou se zavedením dietního stravování souviset, úspěšně zavedou v jejich provozech. Odpovědi na dotazy, jak to co nejlépe se svým zvládnout získali na semináři manažerského minima, které se konalo 11.2.2014 pod vedením zkušeného lektora.
Vedoucí školních jídelen průběh a přínosy seminářů hodnotili veskrze pozitivně a uvítají další semináře na aktuální témata.
Za Asociaci školních jídelen ČR, o.s.
Ing. Jan Novák, výkonný ředitel