Bylo to namáhavé, ale krásné. O tom se ostatně můžete přesvědčit v galerii fotografií ze všech Dnů španělské kuchyně. Nyní je za námi i poslední Den španělské kuchyně, který se uskutečnil u nás v Českých Budějovicích na Biskupském gymnáziu.
Velvyslanec J. E. Pedro Calvo-Sotelo Ibáñez-Martín měl v rámci své návštěvy naplánováno, kromě tradiční prohlídky školy, i soukromé setkání s J.E. Mons. ThDr. Vlastimilem Kročilem biskupem českobudějovickým v jeho soukromé rezidenci. Dny španělské kuchyně nejsou jen o vaření, ale je to i společenské setkání dvou národů a jejich kultur, které vede k širšímu porozumění a poznání odlišných i společných znaků. Z předchozích dnů španělské kuchyně již například víme, že ač je španělská kuchyně zdravá a chutná, nejoblíbenějším jídlem pana velvyslance je už po několik let pečené vepřové koleno.
Chtěli bychom poděkovat všem školám a školním jídelnám za účast na našem projektu Den španělské kuchyně v českých školních jídelnách. Projekt započal přípravami již v loňském roce. Po absolvování úvodního workshopu v Makro akademii se celý projekt přesunul k vám do vašich škol a školních jídelen, kde v rámci projektových dnů jste ukázaly svoji kreativitu. Musíme ocenit všechny školy s jakým nasazením přistoupily k celému projektu a jak fungovala vzájemná propojenost se školní jídelnou. Školní jídelny opět potvrdily, jak schopní pracovníci v nich působí. Byli jedním slovem skvělí. Závěrem lze říci, že španělský den nepůsobil vůbec nudně. Naopak plně odrážel španělskou mentalitu a styl. Velký dík všem účastníkům, kteří se ho účastnili na všech stupních.
Rovněž chceme vyjádřit dík i hejtmanství jihočeského kraje v čele s Hejtmankou Ivanou Stráskou za převzetí záštity nad naším projektem Den španělské kuchyně v českých školních jídelnách