Do projektu Asociace školních jídelen ČR, který podpořilo Španělské velvyslanectví, Státní zdravotní ústav a Všeobecná zdravotní pojišťovna, se v Kraji Vysočina zapojila krajská středoškolská jídelna v Havlíčkově Brodě. Se zdravou a pestrou středomořskou stravou se seznamovali prozatím žáci základních škol ve 22 školních jídelnách v republice. „Do projektu se zapojili v případě Vysočiny zatím pouze studenti gastrooborů nabízených havlíčkobrodskou stření školou, mezi nimi i letošní stážisté krajské Gastroakademie. Společně s mistry odborného výcviku a učiteli odborných předmětů připravili i další španělské speciality včetně míchaných nápojů a došlo i na ukázky moderní molekulární gastronomie,“ popsala Jana Fialová.
( zdroj: Kraj Vysočina)
Více fotografií nejen z této akce si můžete prohlédnout v naši galerii fotografií.