Již tento čtvrtek 4. 10. proběhne v pořadí již 4. Den mezinárodní kuchyně v českých školních jídelnách. Tentokrát se „vypravíme“ do Mexika a naučíme se jednoduché a chutné menu, které sestavila šéfkuchařka Cynthia Martinez. Na úvod se naučíme připravit jednoduchou tradiční tortillovou polévku (Sopa de Tortilla). Hlavní chod, tacos s kuřecí tingou, fazolemi a guacamole (Tacos de Tinga de Pollo con Frijoles y Guacamole), je trošku složitější na přípravu a při přípravě hlavního chodu se tak naučíme, jak vyrobit základní fazolovou směs pro mexické pokrmy i jak si připravit vlastní chutné guacamole, což je základ mexické kuchyně. Jako dezert pro nás šéfkuchařka Cynthia Martinez vybrala čokoládový tamal (Tamal de Chocolate).
Školení se už tradičně koná v pražské Makroakademii a doufáme, že si ho užijtete. Upozoňujeme, že všichni účastníci, kteří se zúčastní vaření, musí mít s sebou kuchařský oděv. Začátek workshopu je naplánován na 8:00 – prezence je možná od 7:30.