Porcí 6 dospělých
Bruno Oteiza
Recept jsme vám přeložili ze španělského gastronomického webu Hogarmania. Autorem receptu je kuchař Bruno Oteiza.
10 minČas na přípravu
30 minDoba vaření
40 minPříprava celkem
Suroviny
Postup
Nejprve rozklepněte vejce do mísy, přidejte na kousky nalámaný nugát, med a metličkou dobře promíchejte. V rendlíku přiveďte k varu mléku a za stálého míchání metličkou, přilejte do mísy k ostatním surovinám. Připravenou pudinkovou směs nechte stranou vychladnout.
Nyní si připravte karamel. Cukr v rendlíku zalijte trochou vody, přidejte několik kapek citrónové šťávy a zahřejte na mírném ohni.
Šest hlubších formiček na pudink uložte do pečící formy a vlijte do nich připravený horký karamel. Poté zalijte pečící formu vodou tak, aby sahala min do poloviny výšky formiček. Do formiček následně přilejte pudinkovou směs.
Nakonec vložte pečící formu s vodní lázní a formičkami do trouby rozehřáté na 170°C, nechte péci po dobu přibližně 30 min. Je velmi důležité, aby se voda nevyvařila.
Výroba čokoládových stromečků na ozdobu:
V hrnci rozpusťte čokoládu a naplňte ji do papírového kornoutu, kterému ustřihnete špičku. Naneste čokoládu na pečící papír do tvaru stromečků. Upravte stromečky vzhledově dle libosti a posypejte vrcholky vločkami Maldonské uzené mořské soli (případně několika málo krystalky nahrubo namleté mořské soli). Nechte vychladnout a poté opatrně odstraňte pečící papír.
Upečené pudinkové dortíky vyklopte na talíř, ozdobte je listem máty posypejte moučkovým cukrem a na závěr přidejte váš vánoční stromeček.
Poznámky
Recept v originále včetně videa o přípravě receptu najdete zde