Deštivé Karlovy Vary se staly v sobotu 15. 10. 2022 dějištěm našeho dalšího bezlepkového semináře.
Nutriční terapeutky Bc. Kamila Chorvatová, Bc. Jana Zemanová a Bc. Jana Zenkerová srdečně přivítaly všechny účastníky na Střední zdravotnické škole a vyšší odborné škole zdravotnické Karlovy Vary kávou a bezlepkovým mrkvovým dortem a poté už se všichni naplno pustili do práce.
Po teoretickém úvodu do problematiky celiakie budou všichni kuchaři schopni doporučit vhodné i nevhodné potraviny a praktické použití bezlepkových potravin si pak vyzkoušeli v praktické části kurzu.
Menu sestavily nutriční terapeutky a zahrnulo přípravu všech složek jídelníčku, které se liší od běžných potravin. Kuchaři se učili pracovat s bezlepkovou moukou, která se chová odlišně od normální mouky, připravovali omáčky, knedlíky, mleté maso, řízky, palačinky nebo pekli koláče, vše v souladu s principy BLP diety a s přesnými technologickými postupy.
Velké díky patří také technoložkám z firmy Nominal Ing. Kurečkové a Mgr. Kučerové, které učily, jak upéct chutný bezlepkový chléb.
Už 26. 11. 2022 pořádáme další díl UMÍME TO BEZ LEPKU, tentokrát v Olomouci. Neváhejte s registrací, kapacita je omezená – registrace je možná ZDE.
Všem zúčastněným srdečně děkujeme a doufáme, že už se bezlepkového vaření nebudete ve svých školních jídelnách bát.