Pomozte dětem
I takovou vánoční klasiku, jakou jsou oblíbené vanilkové rohlíčky, lze připravit ve zdravější variantě. Budete překvapeni tím, jak chutnají. Určitě je vyzkoušejte!
30 minČas na přípravu
10 minDoba vaření
40 minPříprava celkem
Suroviny
Postup
Prosetou mouku a cukr smícháme s mletými ořechy, nastrouhanou citronovou kůrou, změklým tukem, vaječným žloutkem a vytvoříme tuhé těsto, které přes noc necháme odležet v chladu, nejlépe v lednici.
Druhý den tvoříme z těsta rohlíčky, klademe je na plech na pečící papír.
V předehřáté troubě na 160°C pečeme dozlatova.
Vystydlé rohlíčky lehce poprášíme cukrem (moučkovým smíchaným s vanilkovým).
Jako většinu vánočního cukroví je dobré před konzumací nechat celozrnné rohlíčky týden až dva odležet, jsou pak chutnější a křehčí.
Poznámky
O recept se s námi podělila nadace Pomozte dětem.