Přeskočit na obsah
AŠJ ČR
Asociace školních jídelen České republiky z. s.
AŠJ ČRAŠJ ČR
  • ÚVOD
  • Přehled akcí
    • Plánované akce
    • Kalendář akcí
    • Proběhlé akce
  • O nás
    • Dokumenty AŠJ ČR
      • Stanovy AŠJ ČR
      • Legislativa
      • Vyhlášky
        • Předpis č. 107/2005 Sb.
        • Předpis č. 563/2004 Sb.
        • Předpis č. 561/2004 Sb.
    • Spolupracujeme s
      • Státní zdravotní ústav
      • Časopis Moderní jídelna
      • Sdružení jihočeských celiaků
      • BONNO GASTRO SERVIS
  • Naše činnost
    • Školení pro pracovníky ŠJ v oblasti hygieny potravin
    • Den mezinárodní kuchyně
    • Krajská centra sdílení dobré praxe
    • Aktualitynejen z Asociace
  • Fotogalerie
  • Recepty
  • Členství
    • AŠJ ČR – Registrace člena
    • Podmínky
  • Kontakty
Hledat:
 0

Zobrazit košíkPotvrzení objednávky

  • V košíku nejsou žádné produkty.

Mezisoučet: 0 Kč

Zobrazit košíkPotvrzení objednávky

  • ÚVOD
  • Přehled akcí
    • Plánované akce
    • Kalendář akcí
    • Proběhlé akce
  • O nás
    • Dokumenty AŠJ ČR
      • Stanovy AŠJ ČR
      • Legislativa
      • Vyhlášky
        • Předpis č. 107/2005 Sb.
        • Předpis č. 563/2004 Sb.
        • Předpis č. 561/2004 Sb.
    • Spolupracujeme s
      • Státní zdravotní ústav
      • Časopis Moderní jídelna
      • Sdružení jihočeských celiaků
      • BONNO GASTRO SERVIS
  • Naše činnost
    • Školení pro pracovníky ŠJ v oblasti hygieny potravin
    • Den mezinárodní kuchyně
    • Krajská centra sdílení dobré praxe
    • Aktualitynejen z Asociace
  • Fotogalerie
  • Recepty
  • Členství
    • AŠJ ČR – Registrace člena
    • Podmínky
  • Kontakty

Rybí vývar s vaječným svítkem

Polévka je grunt, ReceptyVložil webmaster26. 4. 2018Vložte komentář

Oloupanou, omytou zeleninu rozdělíme na dvě části. 2/3 nakrájíme na větší kousky a orestujeme na 2/4 másla do světle hnědé barvy společně s překrájenými rajčaty. Pak vše zastříkneme bílým vínem, necháme lehce odpařit a zalijeme studenou vodou, přidáme koření a osolíme.

Slepičí vývar se zeleninou a smaženým hráškem

Polévka je grunt, ReceptyVložil webmaster26. 4. 2018Vložte komentář

Část očištěné, omyté zeleniny nakrájíme na hrubší kusy a orestujeme na tuku (oleji) lehce do barvy. Orestovanou zeleninu zalijeme studenou vodou, přidáme očištěné, omyté slepice, osolíme a zprudka zavaříme.

Vietnamská polévka Pho s rýžovými nudlemi a kuřecím masem

Polévka je grunt, ReceptyVložil webmaster26. 4. 2018Vložte komentář

Očištěný čerstvý zázvor podélně rozkrojíme, a s kořením opečeme na pánvi dohněda. Poté vše vložíme do vývaru a táhneme asi 3 hodiny. Následně vývar přecedíme. Kuřecí prso vložíme do vroucího kuřecího vývaru a necháme ho táhnout asi 10 minut.

Rybí vývar

Polévka je grunt, ReceptyVložil webmaster26. 4. 2018Vložte komentář

Orestovanou zeleninu zalijeme studenou vodou, přidáme kosti z ryb, vše zalijeme studenou vodou a zavaříme. Sražené bílkoviny v podobě pěny opatrně sebereme naběračkou. Pak přidáme celé koření, sůl a vaříme táhnutím asi 1 hodinu.

Kuřecí vývar (5 litrů)

Polévka je grunt, ReceptyVložil webmaster26. 4. 2018Vložte komentář

Orestovanou zeleninu zalijeme studenou vodou, přidáme spařené kosti a zalijeme vše studenou vodou. Vývar rychle zavaříme a pěnu, která se vytváří na povrchu, odstraňujeme naběračkou. Pěnu vytvářejí sražené bílkoviny, které se musejí odstranit z vývaru, protože jinak vývar zakalí a ovlivní i jeho chuť.

Čočková polévka selská

Polévka je grunt, ReceptyVložil webmaster26. 4. 2018Vložte komentář

Čočku přebereme, propláchneme a po 2 hodinách namáčení ji uvaříme ve vývaru do měkka. Zeleninu a brambory očistíme a nakrájíme na větší kousky. V přecezeném vývaru uvaříme zeleninu a brambory doměkka.

Polévka fazolová s libečkem a rajčaty

Polévka je grunt, ReceptyVložil webmaster26. 4. 2018Vložte komentář

Přebrané fazole důkladně propláchneme a necháme přes noc ve vodě nabobtnat. Na másle orestujeme na nudličky nakrájenou cibuli, přidáme protlak, opět vše orestujeme. Po orestování zalijeme vývarem a odvarem z fazolí.

Květáková polévka s lososovým kapáním

Polévka je grunt, ReceptyVložil webmaster26. 4. 2018Vložte komentář

Omytý květák rozebereme na růžičky, malou část si odložíme stranou. Větší část květáku orestujeme na másle, zalijeme zeleninovým vývarem, ochutíme solí, muškátovým oříškem a vaříme doměkka. Uvařený květák vymixujeme do hladka.

Brokolicový krém

Polévka je grunt, ReceptyVložil webmaster26. 4. 2018Vložte komentář

Očištěnou a oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a orestujeme ji na oleji doměkka. Přidáme na plátky nakrájené stonky brokolice, krátce je orestujeme a zalijeme kuřecím vývarem. Ochutíme solí a vaříme doměkka.

123
Akce v krajích
Bezlepkové (1) Den mexické kuchyně (12) Den mezinárodní kuchyně (27) Den norské kuchyně (17) Den thajské kuchyně (5) Den španělské kuchyně (11) Dezert (7) Hlavní chod (6) Konference (4) Krajská centra sdílení dobré praxe (3) Legislativa (3) Média (1) Polévka (25) Polévka je grunt (19) Projekty (9) S chutí do světa výživy (13) Vzdělávácí seminář (31) Vánoce (8) Školení (2)
Nadcházející akce
Nebyla nalezena žádná událost!
Kontakty
Adresa:
Asociace školních jídelne ČR, z. s.
Husova 523/30
370 05 České Budějovice

IČO: 22768084
Mail: kancelar@asjcr.cz
Telefon: +420 385 310 257
Problém se systémem?

Problém se systémem?

Kontaktujte našeho webmastera.

reCAPTCHA

Najdete nás na:

Facebook page opens in new windowYouTube page opens in new windowMail page opens in new windowWebová stránka page opens in new window
AŠJ ČR
Asociace školních jídelen České republiky
  • Přihlásit se
Přihlášení

Copyright © AŠJČR 2014

Přejít nahoru