Porcí 10 porcí
AŠJČR
Kuchařky a kuchaři ze školních jídelen z celé České republiky se v pražské MAKRO Akademii učili, jak zaujmout malé strávníky tradičními severskými jídly. To vše v rámci projektu „Den norské kuchyně v českých školních jídelnách“. Cílem akce bylo představit kuchařským týmům norské pokrmy a rozšířit jim rozhled ve světové gastronomii. Zúčastnění si tak vyzkoušeli pod profesionálním vedením špičkových šéfkuchařů přípravu norského menu. Akci uspořádala Asociace školních jídelen České republiky a záštitu převzalo Velvyslanectví Norského království.
10 minČas na přípravu
60 minDoba vaření
1 hr, 10 Příprava celkem
Suroviny
Postup
Najemno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, zalijeme vývarem a smetanou.
Provaříme a následně přidáme mražený zelený hrášek, krátce povaříme, rozmixujeme a dochutíme solí.
Z toustového chleba odřízneme kůrku a nakrájíme na 1 cm velké kostky, které pečeme v troubě dokřupava.
Šunku nakrájíme na nudličky a orestujeme na másle.
Poznámky
Součást norského čtyřchodového menu