Porcí 4 dospělé
Eva Arguiñano
Recept jsme vám přeložili ze španělského gastronomického webu Hogarmania. Jednoduchý recept od Evy Arguiñano na výrobu domácího vánočního cukroví. Recept je natolik jednoduchý, že výrobu zvládnete i s dětmi a můžete si tak sami vyrobit hezký vánoční dárek pro přátele či rodinu.
20 minČas na přípravu
10 minDoba vaření
30 minPříprava celkem
Suroviny
Postup
Máslo dejte do mísy a důkladně promíchejte s cukrem. Přidejte vajíčko a znovu důkladně promíchejte. Nakonec přidejte mouku a znovu míchejte. Vzniklé těsto vytvarujte do válečků a nechte několik hodin vychladnout v lednici.
Na moukou posypaném válu rozválejte těsto válečkem. Na vykrajování použijte buď nůž nebo vykrajovátka s vánočními motivy. Při pečení zakryjte cukroví shora pečícím papírem a pečte při teplotě 200°C po dobu 8 – 10 minut.
Glazuru připravíte tak, že zamícháte moučkový cukr s bílkem. Míchejte tak dlouho dokud nebude mít těsto homogenní konzistenci. Vložte do zdobícího sáčku a cukroví ozdobte dokud je teplé. Můžete použít glazury různých barev.
Poznámky
Tip: Ozdobené cukroví může posloužit i jako hezký vánoční dárek. Můžete jej ozdobit mašličkou nebo naaranžovat do krabičky
Recept v originále včetně videa o přípravě receptu najdete zde