Vážené kolegyně a vážení kolegové,
Asociace školních jídelen ČR, z. s. organizuje každoročně během jarních prázdnin školení hygienického minima pro pracovníky ŠJ. Bohužel, v této chvíli nejsou příznivé epidemické podmínky a není ani předpoklad, že by se situace výrazně lepšila. Dle současných pravidel je pořádání hromadných akcí povoleno až od stupně 2 na stupnici PES, tedy indexu rizika na hodnotě 40 a méně.
Z TĚCHTO DŮVODŮ NEMŮŽEME USPOŘÁDAT ŠKOLENÍ HYGIENICKÉHO MINIMA PRO PRACOVNÍKY ŠJ BĚHEM JARNÍCH PRÁZDNIN 2021.
Školení hygienických minim připravujeme ve spolupráci s Krajskými hygienickými stanicemi a jejich pracovnicemi, které zaručují aktuální a odborné proškolení pracovníků ve ŠJ. Tyto pracovnice jsou bohužel momentálně plně vytíženy prací spojenou se současnou koronavirovou epidemií.
Snažíme se o případnou možnost konání školení v letních měsících. Dále také připravujeme formu online školení ve spolupráci s KHS.
Děkujeme Vám všem za pochopení.
Tým AŠJČR