nahrávám mapu....
Datum a čas: 26. 4. 2019
08:00 - 14:00
Místo konání: Školní jídelna Brno
nám. Svornosti 7, Brno
Kategorie: žádná kategorie
Štítky:

PODROBNOSTI SEMINÁŘE

Asociace školních jídelen České republiky Vás zve na jednodenní odborný seminář
pro zaměstnance školních jídelen konaný v Krajském centru sdílení dobré praxe

ČESKÁ KLASIKA V MODERNÍM PODÁNÍ

Šéfkuchař Jaroslav Sapík říká, že česká kuchyně je mnohem rozmanitější a lepší než její pověst. Proto přijďte na jednodenní odborný seminář „Česká klasika v moderním podání“ si tato slova potvrdit.

Termín konání: pátek 26. dubna 2019

Místo konání: Krajské centrum sdílení dobré praxe, Školní jídelna náměstí Svornosti 7, Brno

Seminář je vhodný pro dvoučlenné týmy ve složení vedoucí školní jídelny a kuchařka/kuchař.

Účast na akci přislíbila Mgr. Kateřina Valachová a konzultantkou na semináři bude Markéta Hrubešová.

OBJEDNÁVKA SEMINÁŘE

Cena školení za 1 osobu:

Seminář: Česká klasika v moderním podání

750 

Volná místa



PROGRAM SEMINÁŘE

8:00 – 8:30                Prezence účastníků semináře

rozdělení do jednotlivých týmů, občerstvení

8:30                           Zahájení semináře

Karel Jahoda – úvodní slovo, AŠJ ČR

Marta Mandincová – úvodní slovo, ředitelka školní jídelny

8:40 – 13:00            TEORETICKÁ ČÁST

  1. Nezdravá česká kuchyně, není to jen mýtus? – Alexandra Košťálová
  2. Nutriční doporučení pro školní jídelny – Marcela Blahová
  3. Šetrná úprava pokrmů a změny živin při tepelné úpravě pokrmů Marcela Hadámková
  4. Dietní stravování ve školní jídelně – Martin Krobot

10:15 – 10:30             Coffee break / přestávka

10:30 – 10:40            Představení firem

8:40 – 13:00            PRAKTICKÁ ČÁST

Nácvik přípravy české klasiky v moderním podání

  1. Svíčková s celozrnným knedlíkem
  2. Rajská omáčka s masovými koulemi a těstovinami
  3. Kuře na zelí a bramborový knedlík s bulgurem
  4. Obyčejné hovězí maso s kapustou a zemčaty (brambory)

do 14:00                    Závěr semináře