Den mexické kuchyně – prezentace

Úvodní workshop, v pořadí již čtvrtého, Dne mezinárodní kuchyně máme úspěšně za sebou. V pražské MAKRO Akademii se tentokrát sešlo více než 100 účastníků, přednášejících a hostů. Kuchařky a kuchaři z 25 školních jídelen z celé České republiky se seznámili s mexickým menu, které sestavila mexická šéfkuchařka Cynthia Martinez.

Královéhradecký kraj – ZŠ M. Horákové, Hradec Králové

Základní škola M. Horákové 28 v Hradci Králové byla vybrána jako Krajské centrum sdílení dobré praxe především díky proaktivnímu přístupu jídelny a jejich pracovníků. Jejich snaha o co nejkvalitnější nabídku pokrmů pro žáky i zaměstnance školy nás nadchla. Přikládáme pro váš přehled kopii informací z webu školy.

Hlavní město Praha – ZŠ Kunratice

Již více než 280 let se žáci vzdělávají na adrese Předškolní 420/5 v Praze – Kunraticích. Škola s takto dlouho tradicí patří mezi nejlepší a nejaktivnější školy se který v rámci projektu Krajská centra sdílení dobré praxe spolupracujme. Škola se účastní i projektu Státního zdravotního ústavu „Škola podporující zdraví“ či projektu „Pomáháme školám k úspěchu“. Škola prošla za dobu své existence mnoha přestavbami.

Plzeňský kraj – 15.Základní škola, Školní jídelna ZŠ, Plzeň

15. základní škola Plzeň se nachází v klidné části skvrňanského sídliště. Je situována v rozlehlé zahradě a dobře dostupná prostředky MHD. Ve škole se vyučuje dle školního vzdělávacího programu „Škola plná života“, jehož prioritou je environmentální výchova. Pestrý vzdělávácí program se specializací – klasický, hudební, výtvarný, přírodovědný přinesl škole i mezinárodní ocenění Ekoškola.

S chutí do světa výživy 2017 – dvoudenní konference

Naše první dvoudenní konference je úspěšně za námi. A nutno říci, že se setkala s velkým ohlasem u všech zúčastněných. Konference byla naplánována na dva dny především proto, abychom nemuseli vypustit praktickou část, která nám na jiných konferencích mnohdy chybí. A protože chybami se člověk učí, chtěli jsme, aby si všichni zúčastnění mohli všechny nabité vědomosti v klidu hned druhý den vyzkoušet.

Den španělské kuchyně – prezentace

Úvodní workshop, v pořadí již třetího, dne mezinárodní kuchyně máme úspěšně za sebou. V pražské MAKRO Akademii se tentokrát sešlo více než 100 účastníků, přednášejících a hostů. Kuchařky a kuchaři ze 23 školních jídelen z celé České republiky se seznámili s tradičním španělským menu, které sestavil španělský kuchař Enrique García Tejada.