S chutí do světa výživy 2017 – dvoudenní konference

Naše první dvoudenní konference je úspěšně za námi. A nutno říci, že se setkala s velkým ohlasem u všech zúčastněných. Konference byla naplánována na dva dny především proto, abychom nemuseli vypustit praktickou část, která nám na jiných konferencích mnohdy chybí. A protože chybami se člověk učí, chtěli jsme, aby si všichni zúčastnění mohli všechny nabité vědomosti v klidu hned druhý den vyzkoušet.

Den španělské kuchyně – prezentace

Úvodní workshop, v pořadí již třetího, dne mezinárodní kuchyně máme úspěšně za sebou. V pražské MAKRO Akademii se tentokrát sešlo více než 100 účastníků, přednášejících a hostů. Kuchařky a kuchaři ze 23 školních jídelen z celé České republiky se seznámili s tradičním španělským menu, které sestavil španělský kuchař Enrique García Tejada.

Návrh na norské čtyřchodové menu? Ve školních jídelnách to možné je!

Kuchařky a kuchaři ze školních jídelen z celé České republiky se v pražské MAKRO Akademii učili jak zaujmout malé strávníky tradičními severskými jídly. To vše v rámci projektu „Den norské kuchyně v českých školních jídelnách“. Cílem akce bylo představit kuchařským týmům norské pokrmy a rozšířit jim rozhled ve světové gastronomii.

Originální thajská receptura

MENU Tom Ťiud Mu Sab Tofu   ( 4 porce ) ต้มจืดหมูสับเต้าหู้ (Vepřový vývar se zeleninou a tofu) Ingredience (suroviny): -Vepřové kosti na polévku  400 ml -Skleněné nudle 40 g -Vepřová panenka 120 g -Čínské zelí 120 g -Černé houby 20g -Sůl 1 čajová lžička -Cukr krystal 1 rovná čajová lžička -Sójová omáčka světlá 4 polévkové lžíce…